fbpx

Обвинителството транспарентно, јасно и прецизно да ја води постапката за новинарот Божиновски

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Јавното обвинителство за коешто во јавноста има сериозни сомнежи за начинот на којшто работи мора многу транспарентно, јасно и прецизно да ја води постапката за новинарот Зоран Божиновски и да и соопшти на јавноста за што конкретно го обвинува.

Македонија е на листата на држави каде што новинари под сомнителни околности се притворани, притискани, уценувани, контролирани, поради што земјава е на дното на листите по слобода на говор како и дел од извештаите на сите релевантни меѓународни организации како држава со загрозени медиумски слободи и права.

 

Скопје, 18.07.2016

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

Последни вести