fbpx

Пишев ја манипулира јавноста и сака да ги дискредитира општина Струмица и градоначалникот Заев

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Почитувани,

Пратеникот Васил Пишев измислувајќи некаков скандал во општина Струмица всушност самиот се скандализира со ноторното непознавање на законот за јавни набавки. Пишев знае, но се прави дека не знае дека сите договори за јавни набавки во општина Струмица се реализраат по пат на електронско јавно наддавање, според важечката законска регулатива.

Значи, нема никаква злоупотреба и незаконско работење, како што Пишев ја манипулира македонската јавност. Уште еднаш истакнуваме дека за изнесенте невистини и обидот на Васил Пишев да ги диксредитира општина Струмица и градоначалникот Зоран Заев, Општината ќе побара разрешница по судски пат.

ОПШТИНА СТРУМИЦА

Последни вести