fbpx

Иванов потврди дека не само што е неспособен туку е и непресметлив

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Со денешното обраќање лицето Ѓорѓе Иванов потврди дека не само што е неспособен туку е непресметлив и опасен додека ја врши функцијата Претседател на државата.

Во состојба на длабока политичка криза, кога улиците се преплавени со луѓе кои бараат правда и слобода преку достоинствени протести, Иванов се закани со можност за употреба на Армијата и нов државен удар против граѓаните и Македонија.

Во сопствениот хаос во којшто се наоѓа Иванов, срамната и незаконска одлука за аболиција што ја донесе а потоа самиот ја повлече, повторно неуспешно се обиде да ја оправда.

Додека Иванов говори за теротистички организации и странски центри на моќ свесно ја занемарува постоечката опасност на Македонија на која што и слугува, а тоа е криминалната структура на власт.

Наместо во име на сите граѓани, како што би требало да доликува на претседател на една држава, Иванов настапи во служба на криминалната фамилија што ја владееше Македонија во изминатите 10 години.

Откако не успеа во обидот со аболиција да ја спаси од одговорност, во денешното обраќање Иванов се обиде да го наруши статусот, правната поставеност и работата на Специјалното јавно обвинителство и да отвори простор на друг начин правдата да биде спречена.

После денешниот говор, сите оние коишто во Собранието гласаа против импичментот за Иванов вечно ќе го носат товарот на срамот што и го нанесоа на Македонија.

Единствената правилна одлука што во неговиот тажен, катастрофален мандат може да ја направи Иванов е да поднесе оставка и да замине од функцијата што ја девалвираше до максимум и ја доведе до апсурд.

Скопје, 22.06.2016

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

Последни вести