fbpx

Телеграма со сочувство до семејството на академик Серафимовски

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение – телеграма со сочувство

 

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, испрати телеграма со сочувство до семејството на починатиот академик и познат скулптор, Томе Серафимовски.

„Изразувам искрено и длабоко сочувство за смртта на почитуваниот академик и познат скулптор Томе Серафимовски, во мое име и во име на Социјалдемократскиот сојуз.

Загубата е на семејството, но и на граѓаните и на Република Македонија.

Академик Серафимовски остави зад себе богатата ризница на скулптури, портрети, споменици, спомен-обележја, идејни решенија, други дела во Македонија, за коишто беше награден, но со коишто успешно ја промовираше и Република Македонија во регионот и светот.

Во моментите на болка, утеха нека биде неговото творештво коешто останува вечен спомен“.

 

Скопје, 03.03.2016

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

Последни вести