fbpx

Се потврди поврзаноста на фамилијарните инсталации на Груевски во судството со медиумскиот мрак

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Потврдено е дека партиско-фамилијарните испостави на ВМРО-ДПМНЕ и Никола Груевски во судството се поврзани и со шемата за контрола врз медиумските курири.

Слободанка Гошева Гиевска, ќерка на претседателката на Уставниот суд, Елена Гошева, е директорка за регулатива и големопродажба во Телеком.

Се уште нема одговори на прашањето дали оваа позиција во Телеком е награда за Слободанка Гошева Гиевска за послушноста на нејзината мајка, Елена Гошева?

Особено што главниот и извршен директор во Телеком е кумашинот на Сашо Мијалков, Жарко Луковски.

Јавноста дозна за поврзаноста на радиото Слободна Македонија со фирмата НВСП на Владислав Стајковиќ, близок до братучедот на Груевски, Сашо Мијалков.

Сопственик на фирмата НВСП, основачот на СГС, е Владислав Стајковиќ којшто е во блиска релација со кумашинот на Мијалков, Луковски.

Стајковиќ е овластено лице и на фирмата „Мобико ДООЕЛ“, каде газда е токму Жарко Луковски.

Значи медиумските курири се директно поврзани со фамилијарните инаталации во судството.

 

Скопје, 02.03.2016

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

Последни вести