fbpx

Вистинска слика на режимските медиуми

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Вечерва сите граѓани во Република Македонија се уверија како работат режимските медиуми, како изгледа гостување во режимска телевизија уредувана од страна на Груевски и неговите платеници.

Доминирањето на некултурата, вулгарностите, говорот на омраза кон оние што мислат слободно и различно, говорот на омраза кон припадниците на другите националности, уште еднаш покажува колку е далеку денес Македонија од демократските и европски вредности.

Со промена на власта и заминувањето на Никола Груевски во историјата, граѓаните можат да очекуваат слободни медиуми, дебата, различни мислења што нема да бидат задушени, кадешто лагите нема да бидат медиумска алатка и кадешто ќе доминираат вистинските вредности на една демократска, современа и европска земја.

Сите слободномислечки и професионални припадници на новинарската професија и новинарските здруженија не смеат да останат неми туку да застанат во заштита на професионалното и објективно информирање во корист на граѓаните на Македонија.

Ова е уште еден доказ зошто е потребна слобода на медиумите, зошто е неопходна регулација на медиумскиот простор и зошто СДСМ инсистира на професионално и избалансирано известување на медиумите.

Скопје, 10.02.2016

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

Последни вести