fbpx

ВМРО-ДПМНЕ ги задолжува граѓаните по 3 милиони евра секој ден

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

ВМРО-ДПМНЕ нека им објасни на граѓаните зошто ги задолжува секој ден со нови 3 милиони евра кога Ставрески изјави дека со 270 милиони евра од еврообврзницата се обезбедени пари за пензии, сибвенции и социјални трансфери.

Македонија од ниско задолжена земја, со расипничкото владеење на поранешниот премиер Никола Груевски стана високо задолжена земја со историски највисок јавен долг досега од 4 милијарди и 244 милиони евра.

Само во првите три недели од јануари, оваа година Груевски и Ставрески ги задолжија граѓаните за нови 38 милиони евра.

Ако ВМРО-ДПМНЕ вели дека отплаќа кредити земени во времето на СДСМ, зошто тогаш имаме постојано зголемување на јавниот долг?

Груевски и фамилијата потрошија 630 милиони евра, пари на граѓаните, за бронза и споменици а оставија 180.000 граѓани да живеат со по 40 денари на ден.

ВМРО ДПМНЕ, Груевски и Ставрески ја ставија во залог иднината на младите, со намера преку задолжувањата што ги прават да ги спроведуваат своите коруптивно-криминални замисли.

 

Скопје, 30.01.2016

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

Последни вести