fbpx

Објавен е историски највисок јавен долг од над 4 милијарди евра!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Денеска Зоран Ставрески го објави историски највисокиот износ на јавен долг од осамостојувањето на Република Македонија.

Поради расипничките политики на Никола Груевски и фамилијата во изминатите години пробиена е границата од над 4 милијарди евра јавен долг и сега изнесува 4 милијарди и 224 милиони евра!

Во последните 90 дена од 2015 година, владата на ВМРО-ДПМНЕ ги задолжуваше граѓаните на Македонија со повеќе од три милиони евра секој ден.

Доколку СДСМ, преку дополнителниот заменик министер за финансии Кире Наумов, не го преполовеше износот на еврообврзницата, задолжувањето ќе беше повеќе од шест милиона евра дневно.

Ова е потврда дека поранешниот премиер Никола Груевски, обидувајќи се да ја спаси својата кожа, ја носи државата, граѓаните и идните генерации во должничко ропство.

Скопје, 29.01.2016

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

Последни вести