fbpx

Виртуелните зони на Груевски се празни ливади

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Пред да се расфрла со нови виртуелни инвестиции Никола Груевски треба да одговори пред граѓаните за сите лажни, виртуелните индустриски зони коишто со години се само празни ливади.

Во 2012 година Груевски најавуваше изградба на технолошко-индустриска зона во Гевгелија, локалитет Прдејци. Денеска, после цели три години наместо индустриска зона зјае празна ливада.

Ветената индустриска зона Опаленик, уште пред 7 години, требаше да биде изградена во близина на патот Крушево-Прилеп, кај селото Алданци.

Наместо индустриска зона, со години стои празна ливада како симбол на лажните, виртуелни инвестиции на Никола Груевски.

Доказ дека Никола Груевски во деновите пред неговото заминување ги употребува последните фантазии за инвестиции, зони и виртуелни вработувања од неговиот виртуелен свет.

Виртуелните инвестиции, зони не се само празни ливади, туку на нив има и ѓубре.

На местото на виртуелната индустриска зона Мауцкер, во Охрид, има депонија!

Единствените реални „инвестиции“ на Никола Груевски се парцелите на Водно, мерцедесот од 600 илјади евра, очилата од 60 илјади долари, провизиите, тендерите за споменици вредни 630 милиони евра…

Во реалноста ниту имаа странски инвестиции ниту има нови работни места. Корупцијата во изминатите години однесе многу работни места и избрка многу странски инвестиции.

Граѓаните знаат дека Груевски излажа и за италијанската Орланди, турски Шишеџам, Хајер и Тривју, индиската Мадерсон, француската Монтипе, израелската Газит Глоуб, Еуро Италија, Искра Словенија, Биротекник Отомотив, Грудхост од Данска…

По изборите на 24-ти април, по победата на СДСМ Македонија ќе и каже збогум на корупцијата и ќе се отвори патот за вистински инвестиции и вистински нови работни места.

Граѓаните не му веруваат на Никола Груевски.

Граѓаните имаат идеја: збогум Никола!

 

 

 

 

Последни вести