fbpx

Николовски на Конференција на СДММ: Создаваме нова, модерна генерација млади македонски политичари на кои чесноста и интересот на граѓаните им се пред сè

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

Ви честитам што во вонредни околности, штитејќи го здравјето, успеавте да организирате ваков настан, изборна конференција, со помош на современите алатки и дигитални платформи, СДСМ поставува нови стандарди во политичкото делување и драго ми е што и СДММ ги следи и ги практикува, истакна генералниот секретар Љупчо Николовски во неговото обраќање на 23. Изборна конференција на СДММ.

Николовски посочи дека СДММ е модерна, силна, европска и динамична организација која е целосно вградена во успесите на државата и повика младите да продолжат по вистинскиот пат.

„Уште позасилено треба да продолжиме. Создаваме една нова, модерна генерација млади македонски политичари на кои чесноста, одговорноста, интересот на граѓаните и моралните вредности им се суштинска карактеристика. Вие сте моторот на СДСМ, гласни и одлучни секогаш кога треба и ве охрабрувам така и да продолжите. Познавајќи го кандидатот за следен претседател, нашиот Марко, немам дилема дека така и ќе биде. Дека ќе продолжите уште повеќе посветено, силно и одлучно да работите во интерес на вашите врсници но и на сите граѓани. Марко го знаеме сите и од искуството што го имав јас со него можам да кажам дека верувам многу во неговиот избор. Очекувам да биде нова позитивна промена за СДММ но и за СДСМ. Убеден сум дека Марко и неговиот тим ќе успеат да го задржат континуитетот на успешната работа, но и ќе внесат свежина во младинското делување и младинскиот активизам“, порача Николовски.
СДСМ, додаде Николовски, постојано се менува но СДСМ и се грижи за младите, ги вклучува во реализација на успешни младински политики и впрочем затоа ја имаме поддршката од граѓаните, од младите.

„СДСМ нуди нова македонска развојна економија, заснована на нови технологии, одржливост и човечки капитал. Тоа е модел што ги штити работните места на граѓаните, генерира повисоки плати и подобри работни места. СДСМ обезбедува шанса за сите, а особено за младите, заклучи Николовски.

Последни вести