fbpx

ВМРО-ДПМНЕ ја злоупотребува несреќата на граѓаните заболени од коронавирусот, Мицкоски и Марковски постојано го поткопуваат здравствениот систем

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност – реакција на соопштение на ВМРО-ДПМНЕ

Морбидноста на ВМРО-ДПМНЕ и Христијан Мицкоски секојдневно достигнува сериозни размери.

Додека Мицкоски глуми загриженост членот на неговиот Извршен Комитет, Вело Марковски јавно ги оспорува мерките за заштита, го поткопува здравствениот систем и навива што повеќе луѓе да се заразат.

Додека илјадници семејства се борат против коронавирусот, ВМРО-ДПМНЕ починатите и заболените ги сведе на статистика, на бројка за да прави настани и перформанси со кои ги злоупотребува во дневнопартиски цели.

Со таквото неодговорно однесување, ВМРО-ДПМНЕ, Мицкоски и Марковски остануваат најголема закана за јавното здравје.

Последни вести