fbpx

Сашко Николов: Продуктивност, ефективност, ред и дисциплина на сите нивоа на општинските институции во Штип

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

 

Кандидатот за градоначалник на Штип Сашко Николов денеска во своето обраќање истакна дека приоритет како нов татко на својот роден град ќе му биде да го направи Штип европски, модерен, отворен град, со еднаквост за сите, родова рамноправност, топол дом за секој жител и пријател на овој град.

Прва работа со која ќе го започнам својот мандат ќе бидат продуктивноста, ефективноста, динамичноста, редот и дисциплината, да ги примениме на сите нивоа на општинските институции и јавните претпријатија, да се стремиме да бидеме уште подобри, да го ловиме патот кон ЕУ, истакна Николов.

Во врска со плановите како градоначалник, за образованието во Штип, Николов рече дека тим на стручни лица активно работи во изработка на програма за сите недостатоци и комплексни ситуации во Штип.

Ќе го реновираме кровот и ќе поставиме термоизолациска фасада во ОУ Гоце Делчев, покривот на средното училиште Славчо Стојменски, во план е реновирање на дворната површина во училиштето Димитар Влахов со поставување на спортски реквизити, во училиштето Тошо Арсов се планира санација на санитарниот чвор, најави Николов.

Нашите деца заслужуваат да добијат најдобри услови, нагласи Николов, додавајќи дека во СРЦ Сутлак ќе има затворен базен на услуга на сите училишта, како и нови игралишта и реконструкција на спортски сали.

Николов истакна дека се обезбедени средства за санација на историските обележја музеите и содржините околу Исарот, а најави и заштита на нематеријалното богатство како штипскиот адет четресет и дека на Штипјани во 2021 година, доколку здравствените услови дозволат, ќе им го даде Макфест со вратен гламур, грандиозност и елитност.

Сашко Николов ги повика своите сограѓани, пријатели на 13 декември да го искажат своето демократско право на глас.

Да избереме легитимен кандидат, со почитување на мерките за заштита, како на 15 јули да бидеме општествено одговорни на 13 декември, и во време на пандемија, со која добро се носиме да овозможиме Штип да добие градоначалник кој го носи градот во сигурни раце, порача кандидатот за градоначалник на Штип Сашко Николов.

Последни вести