Не успеаја обидите на Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ за саботажа на голема полициска акција

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Соопштение за јавност

Додека полицијата изведуваше голема акција за сузбивање на криминална група која незаконски издавала македонски пасоши Христијан Мицкоски пласираше информации кои беа закана за целата акција и за натамошната истрага пред надлежните обвинителствата.

Во обид да ја саботира акцијата, Мицкоски денеска одново јавно застана на браникот на криминалот, спротивно од страната на полицијата.

Мицкоски одново не успеа да ги одбрани криминалците.

Залудни се обидите на Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ да ја попречат правдата, да ги заштит криминалците, државата, инситуциите продолжуваат со бескомпромисна борба против криминалот и корупцијата.