Отворен повик за кандидирање на претседатели на општински форуми на пензионери на СДСМ

Оглас За самокандидирање на претседатели на општинските форуми на пензионери на СДСМ

Социјалдемократскиот сојуз на Македонија ги повикува сите заинтересирани членови на општинските организации на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија да поднесат кандидатура за претседатели на општинските форуми на пензионери на СДСМ, а притоа да ги исполнуваат критериумите од Одлуката за распишување на оглас за самокандидирање на претседатели на општинските форуми на пензионери:

– Да уживаат висок авторитет, углед и доверба во нивната средина,
– Да бидат членови на СДСМ во моментот на поднесување на кандидатурата,
– Да имаат најмалку 62 годишна возраст или оствариле право на пензиско осигурување врз основа на позитивните законски процеси,
– Кои сакаат да придонесат во реализацијата на програмата за работа на Форумот,
– Да поседуваат политички и организациски способности.

Заинтересираните кандидати своите: пријави за самокандидирање, предлог-програми за работа и биографии да ги достават најдоцна до 02.08.2021 година до Претседателот на Форумот на пензионери на СДСМ во седиштето на партијата на ул.“Бихаќка“ бр. 8 Скопје или на електронска адреса:forum.penzioneri@sdsm.org.mk
Дополнителни информации и обрасци за постапката (пријава за самокандидирање) се објавени на огласна табла во општинската организација на СДСМ и веб страницата на СДСМ – www.sdsm.org.mk

ПРИЈАВА ЗА САМОКАНДИДИРАЊЕ ЗА КАНДИДАТ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ОПШТИНСКИОТ ФОРУМ НА ПЕНЗИОНЕРИ НА СДСМ.