fbpx

Досега утврдени кандидатите за 51 општина, со најдобрата понуда, СДСМ е убедлив фаворит на локалните избори

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

По спроведувањето на потребните анализи консултации и испитување на јавното мислење, Извршниот одбор на СДСМ утврди уште 16 кандидати за градоначалници за претстојните локални избори.

Досега од редовите на СДСМ утврдени се кандидати за 51 општина, од нив 16 се нови лица, луѓе кои досега не извршувале високи функции на локално ниво.

Ова се личности кои се угледни професионални, докажани и препознаени во своите средини, индивидуи кои се подготвени и мотивирани да работат за интересите на граѓаните во нивните општини.

СДСМ ја има најдобрата кадровска и програмска понуда за секоја општина. Тоа е препознаено и од граѓаните, затоа СДСМ води на сите анкети, затоа е убедлив фаворит на локалните избори.

Граѓаните знаат дека само со СДСМ е можно да продолжи развојот на општините и напредокот на државата.

Последни вести