fbpx

На пет дена на истекот на рокот, Мицкоски нема кандидати за градоначалници, никој не сака да се кандидира за губитничка партија

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

На пет дена пред истекот на рокот за поднесување кандидатури за градоначалници, Христијан Мицкоски се уште нема кандидати за огромен број општини.

Секому му е јасно дека со нечесниот и неодговорен однос кон граѓаните, Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ ги чека нов изборен пораз.

Затоа никој не се нафаќа да биде кандидат на партијата губитник, затоа се почесто во јавноста излегуваат информации за конфликти внатре во ВМРО-ДПМНЕ и нивната губитничка коалиција.

ВМРО-ДПМНЕ нема свој кандидат за Град Скопје, нема свој кандидат за Центар, а се уште нема објавено кандидати за Битола, Струмица, Карпош, Аеродром…

Мицкоски може да тактизира и да моли други партии, да блефира со ново мнозинство, но тоа нема да го спаси од нов изборен пораз, седми по ред.

На 17 октомври граѓаните ќе го поддржат концептот на СДСМ со кој ќе продолжи развојот на општините и напредокот на државата.

Последни вести