fbpx

Заев: Со Николов, Штип останува во сигурни раце, на 17 октомври гласаме за 12, за Најдоброто!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Со д-р Сашко Николов, заедно со советниците предводени од носителот на советничката листа, д-р Александар Мишев, специјалист- офтамолог во Клиничка болница Штип сте на сигурно – и вие граѓаните и градот – бидејки знаат, сакаат и ја имаат мојата, нашата, безрезевна поддршка, да го донесат Најдоброто на Штип, порача вечерва претседателот на СДСМ Зоран Заев во Штип.

„Главни програмски одредници и во општината Штип се суштински проекти со повеќедецениска важност и потреба. Се фокусиравме на инфраструктурни проекти во водоснабдувањето, сообраќајот, управувањето со отпад и образованието, коишто се од витално значење за растот и развојот на Штип.

И при тоа: Завршена е изградба на Регионален пат – излез Штип – Ново Село; Опремена е детска градинка за 180 деца; Се реализира деценискиот сон на Штипјнаи, иградба на брана на реката Отиња; Нова пречостителна станица за вода за пиење со капацитет од 300 кубни метри; Адаптиран е простор за Мал групен дом Штип за 10 деца; Сала во ОУ „Славејко Арсов“; Изграден е дел од локален пат од с. Шашаварлија, с. Кошево до с. Почивало; Изграден е дел од локален пат од с. Шашаварлија до с. Кошево; Изграден е локален пат за с. Долани – делница до Новакова чешма; Во тек на реализација на втората фаза од експресниот пат Штип – Радовиш и експресниот пат Штип – Кочани; Во тек е изградба на цевковод за водоснабдување на населба Македонка. Ова се проектите што ги носат европските стандарди и вредности дома, на ова мислиме кога зборуваме за Најдоброто“ порача Заев.

Претседателот Заев од штипјани побара поддршка за кандидатот Николов и за советничката листа на СДСМ.

„На 17 октомври да заокружиме 12, да го избереме Најдоброто за Штип“ повика Заев.

Последни вести