fbpx

Не се само комисиите, поголеми плати во образовование блокира ВМРО-ДПМНЕ во Собранието

Facebook
Twitter
LinkedIn

Одговор на новинарско прашање, Богданка Кузеска, портпаролка на СДСМ

Прашање: Дали ќе се одблокира работата на комисијата за избори и именувања? Не можат да се изберат уставни судии, заменици, народни правобранители, совет на МРТВ, АВМУ и др.

Одговор: Пракса е мнозинството да се пресликува и во собраниските комисии, но ВМРО-ДПМНЕ го блокира и ова. Но, не само комисијата, туку ВМРО-ДПМНЕ го блокира и Законот кој превидува и повисоки плати за наставниците. Затоа и во оваа прилика го повикуваме ВМРО-ДПМНЕ да престане со постојаното блокирање во Собранието.

Последни вести