fbpx

Граѓаните да бидат спокојни, има доволно гориво и стокови резерви

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Граѓаните да бидат спокојни, државата има задоволителна количина прехранбени производи, меѓу кои пченка и пченица.

Државата, институциите продолжуваат со редовно снабдување на државните резерви, а се разгледуваат и евентуални потреби за дополнително зајакнување на динамиката на резервите.

Нема потреба од паника, стокови резерви со храна и нафтени деривати има доволно.

Владата предводена од СДСМ сериозно и внимателно ја следи ситуацијата, граѓаните да не подлегнуваат на манипулациите на ВМРО-ДПМНЕ со кои нанесуваат штета на интересите на граѓаните и на државата.

Последни вести