fbpx

СДСМ: Мерките веќе се имплементираат, спречен раст на цената на основните производ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Мерките за заштита на стандардот на граѓаните веќе се имплементираат, спречен е раст на цената на основните прехрабмени производи.

Од денеска, лебот, брашното тип 400, маслото за јадење се продаваат по набавна цена, додека за другите основни прехранбени производи се намалува маржата на 4 проценти во трговијата на големо и на три процени во трговијата на мало.

Одлуката за посебни услови за трговијата на одделни стоки веќе е објавена во Службен весник и ќе важи до 31 мај.

Последни вести