fbpx

Со сите демократски и деловнички можности СДСМ ќе се спротивстави на блокадите во Собранието

Facebook
Twitter
LinkedIn

Одговор на новинарско прашање, Миле Талески, пратеник на СДСМ

Гледате дека се донесоа навистина сериозен број на закони и во време на блокада кога ВМРО-ДПМНЕ ги напушташе. Знаете дека ВМРО-ДПМНЕ ја напушти седницата кога се носеше финансиска помош во време на корона криза.
Ковид мерките којшто беа во интерес на граѓаните, на стопанството за да се ублажат последиците којшто ги предизвика оваа пандемија, тие ги кочеа.
Се најде начин деловнички да се реши тој проблем така да ние во рамките на Деловникот мнозинството мора да бара решение и има решение за да се справиме со оваа ситуација во интерес пред се на граѓаните.

Последни вести