fbpx

Одговорноста на секој пратеник е да работи и да ја заработи платата што му ја даваат граѓаните

Facebook
Twitter
LinkedIn

Одговор на новинарско прашање, Мартин Костовски пратеник на СДСМ

Одговор: Каква е таа активност кога бојкокотирате учество на седници и не закажувате седници каде што имате претседатели на комисии што им следуваат според Деловник тоа е многу пати досега кажано, меѓутоа најавуваат некакво активно бојкотирање на Собранието какво што не сме виделе досега, еве ќе видиме што е и какво ќе биде тоа. Одговорноста на секој пратеник што е платен од парите на граѓаните да дојде на своето работно место да се посвети да учествува на расправа или да не расправа, но пратеникот треба да е тука присутен и да допринесе за да го оправда својот месечен надомест во однос на својата плата. Затоа да оставиме на времето да видиме какви ќе бидат нивните однсеувања.

Последни вести