fbpx

Не успеа блокадата на Собранието, СДСМ работи за граѓаните

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

Два дена им беа доволни на граѓаните да видат дека не успеа блокадата на Собранието.

Пропаднаа обидите за деструкција од страна на ВМРО-ДПМНЕ и ништо не се постигна, освен што се одолговлекуваше усвојувањето на дневниот ред.

Два дена се потрошија на бесмислени предлози, но сепак дневниот ред се усвои и Собранието продолжува со работа.

Таков е Законот за Финансиска стабилност во кој се прифатени амандмани на ВМРО-ДПМНЕ и прифатено е нивното барање истиот да се разгледува во погорните точки на дневен ред, но и за нивниот прифатлив предлог гласаа против дневниот ред.

Гласаа против и за Законот за спречување перење пари и финансирање тероризам, затоа што нивните заложби се декларативни.

Тоа е дефиниција за лицемерие, а лицимерие е второто име на ВМРО-ДПМНЕ.

Во време на најголема светска економска и енергетска криза, Собранието мора да биде фукционално и да носи решенија во интерес на граѓаните.

Блокадите по налог на Христијан Мицкоски повторно ќе бидат поразени.

СДСМ работи за граѓаните, ќе ги надминеме сите блокади и опструкции од опозицијата и сите потребни законски решенија кои се во интерес на граѓаните и државата ќе бидат донесени.

Последни вести