fbpx

За само 100 дена од мандатот на Ковачевски: поголеми плати, пензии, инвестиции и успешно справување со кризата

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

 

ВМРО-ДПМНЕ и Христијан Мицкоски се очајни што нивните градоначлници ништо не работат, што блокадите не им успеваат и што Владата предводена од Ковачевски има видлив резултат за само 100 дена.

За само 100 дена од мандатот на Ковачевски, иако е време на најголема светска економска иенергетска криза:

1. Највисок раст на минималната на 18.000 денари;
2. Историски најголемо зголемување на пензиите;
3. Историски најголемо покачување на платите во образованието од 15%;
4. Раст на просечната плата која достигна 30.000 денари
5. 400 милиони евра за помош на граѓаните и компаниите;
6. Субвенионирање на цената на струјата, имаме најниска цена во регионот;
7. 26 мерки за заштита на стандардот на граѓаните;
8. Дополнителна финансиска помош од по 1.000 денари месечно за пенизонерите;
9. Финансиска помош од 1.000 денари за ранливи граѓани;
10. Интервентен фонд за земјоделците и Национален план за храна
11. Намалени цени на 230 лекови
12. Енергетска транзиција, нова фотоволтаична електрана Осломеј
13. Нов 400 киловолтен далекувод вреден 17,2 милиони евра
14. Почеток на гасниот терминал Александрополи
15. Успешно справување со кризата, нема недостаток на ништо, нема застој во исплати;

И додека Владата предводена од СДСМ и Ковачевски сето ова го реализираа за помалку од четири месеци, Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ:

1. Блокади
2. Одбара на криминал
3. Неспособни градоначлници

Последни вести