fbpx

Лукаревска на Летен камп на СДММ: „Акција сега“ е „Акција секогаш“ затоа што секогаш треба да сте гласни и активни

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Заменик претседателката на СДСМ, Сања Лукаревска во своето обраќање на 15иот Летен Камп на СДММ порача дека младите се двигател на промените, но и дека својата шанса не треба да ја чекаат туку да ја бараат.

„Вашиот слоган Акција сега е синомим за Акција секогаш затоа секогаш треба да сте активни, прогресивни, гласни за вашите потреби и идеи. Токму тоа ја издвојува СДММ од останатите партиски подмладоци“ порача Лукаревска.

Заменик претседателката Лукаревска истакна дека СДСМ како ниту една партија досега покажала колку го вреднува капацитетот на младите, но и на жените, преку нивно вклучување во процесот на одлучување но и при градењето мерки и политики.

 

Последни вести