fbpx

ВМРО-ДПМНЕ 11 години се фокусираше на злоупотреби на Охрид, СДСМ со сите сили се бори да го заштити културното наследство на Охрид

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Нема поголемо лицемерие од тоа ВМРО-ДПМНЕ да зборува за Охрид, после 11 годишниот пустош што му го направи на Охрид и Охридскиот регион.

ВМРО-ДПМНЕ е директен виновник за уништувањето на културното и природното богатство поради целиот игнорантски однос на препораките на УНЕСКО од една стрнаа, и нивниот целосен фокус на криминал од друга страна.

Охриѓани многу добро знаат дека Владата на ВМРО-ДПМНЕ целосно го разобличи ликот на Плаошник.

Граѓаните убаво се сеќаваат и на белосветските измамници како Субрата Рој кои Груевски ги најавуваше како странски инвеститори.

Охрид и Охридскиот регион беа во немилост на криминалната ориентација на ВМРО-ДПМНЕ.

Денес, Владата предводена од СДСМ, Општина Охрид, експертската јавност и невладиниот сектор интензивно и посветено работат на исполнување на препораките на УНЕСКО.

Владата предводена од СДСМ и надлежните институции ќе направат се да се спроведат препораките од УНЕСКО и да се заштити природното и културно богатство на Охрид и Охридскиот регион.

 

Последни вести