fbpx

Димовски да не бара алиби туку веднаш да ја закаже седницата на Комисијата за избори и именувања

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

Илија Димовски да не се обидува да бара алиби, туку веднаш да ја закаже седницата на Комисијата за избори и именувања, за да започне постапката за јавен и транспарентен избор на члeнови на Советот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги и членови на Програмскиот совет на МРТ.

Напредокот што го постигна нашата држава во делот на медиумските слободи, јасно ја покажува заложбата на СДСМ за слободни, професионални и независни медиуми.

Реформите во медиумите мора да продолжат. За таа цел мора да започне јавната и транспарентна постапка за избор на членови на Советот на АВМУ и Програмскиот совет на МРТ.

 

 

 

Последни вести