fbpx

ВМРО-ДПМНЕ е главен виновник за состојбите во Охридскиот регион поради 11 годишните злоупотреби, криминали и провизии

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

ВМРО-ДПМНЕ е директен виновник за состојбата во Охридскиот регион.

Цели 11 години приоритетно се остваруваа бизнис и личните интереси на раководството на ВМРО-ДПМНЕ поради што Охридскиот регион беше злоупотребуван и уништуван.

Јавноста и граѓаните многу добро се сеќаваат на неконтролираното градење на Плаошник и Галичица, на осудениот криминалец Субрата Рој кој Груевски го презентираше како инвеститор, на „парапетчето“ и на сите други криминали.

Од една страна ВМРО-ДПМНЕ го уништуваше Охридскиот регион поради криминали и провизии, од друга страна Владата предводена од СДСМ ги санира штетите.

Денес, Владата предводена од СДСМ, Општина Охрид, стручната јавност и невладиниот сектор интензивно работат на исполнување на препораките на УНЕСКО.

Ќе направиме се, препораките да се имплементираат, Охридското езеро да не биде загрозено.

Последни вести