fbpx

Три години од Северноатлантскиот договор кој ги отвори вратите за влез во НАТО, три години без честитка од Мицкоски за големиот успех

Facebook
Twitter
LinkedIn

Пред точно три години на овој ден, Собранието со огромно мнозинство го ратификуваше Северноатлантскиот договор со кој нашата држава стана дел од НАТО – најголемиот воено безбедносен сојуз.

Денес, кога Европа сведочи на руската агресија врз суверена држава како Украина, јасно е колку е важно што сме една од триесетте држави членки на НАТО чија безбедност и територијален интегритет се силно заштитени.

Пред точно три години само заложникот на Димитар Апасиев и пионот на Никола Груевски, не смогна сили да честита на историскиот успех.

Додека цела сала во Собранието аплаудираше и честиташе на ретификацијата на Северноатлантскиот договор, Мицкоски си ги креваше пантолоните и го месетеше каишот, неможејќи да се помири со успехот на државата.

И до ден денеска Мицкоски молчи за овој успех и не само што не успеа да честита, туку уште повеќе посветено работи против европската агенда на државата.

Мицкоски исто како неговиот ментор Груевски работи против интересите на граѓаните и на државата.

Последни вести