fbpx

Манчевски од Скудриње и Требиште: Стево стои зад концептот на прогрес, интеграции и едно општество за сите, продолжуваме заедно напред

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

Потпретседателот на СДСМ Дамјан Манчевски  ги посети село Скудриње и  село Требиште каде со граѓаните зборуваше за спроведените реформи, економските политики, градењето на концептот на едно општество, како и за претстојните претседателски избори.

– Конечно тргнавме по вистински пат кој значи подобар живот за сите и повисок животен стандард. Наш главен приоритет се граѓаните, се обединивме и чекориме кон подобра иднина, иднина која ќе ги задржи младите дома. Патот кон ЕУ и НАТО значи токму таква иднина и друга алтернатива немаме. Да продолжиме заедно напред, да градиме едно општество за сите, порача Манчевски

Манчевски потенцираше дека пред граѓаните стои огромна одговорност на претстојните избори да изберат вистински претседател кој ќе ги претстаавува сите граѓани подеднакво, претседател кој стои зад концептот на едно општество, кој ќе биде вистински престедател на сите граѓани и затоа Стево Пендаровски е вистинскиот избор.

 

 

Последни вести