fbpx

На лидерската ќе стане јасно дали Мицкоски е за ЕУ блокот или антиевропскиот блок

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Христијан Мицкоски нема одговор дали е за блокот за ЕУ или е за антиевропскиот блок на проруската Левица.

Со денови Мицкоски бега и не носи одлука дали е за ЕУ или е за останување под заложништво на Левица,

Тој нема јасен и конкретен став, туку ги менува ставовите зависно од дневно политички ситуации.

На лидерската средба посветена на продолжување на европските интеграции и зачленување во ЕУ до 2030 година, како и за односите со соседите, ќе стане јасно дали Мицкоски е за ЕУ или за антиевропскиот блок.

Реализацијата на стратешката цел за членство во ЕУ, обезбедувањето на европска, сигурна и стабилна иднина на нашата држава е одговорност на сите политички партии и чинители, на сите 120 пратеници во собранието.

Јавноста очекува одговори од Мицкоски.

Последни вести