fbpx

Пред Мицкоски е одлуката: ЕУ или останува во заложништво на Левица

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Пратениците, политичките партии, вклучително и ВМРО-ДПМНЕ имаат обврска и одговорност пред граѓаните и иднината на државата.

Европскиот предлог за преговарачката рамка е најдобриот договор со ЕУ, подобар договор нема да има.

Тоа не е ултиматум тоа е реалност и тоа јасно го кажуваат сите наши стратешки партнери.

ВМРО-ДПМНЕ не може да обезбеди подобар договор, тоа е лага, токму тие ја држеа земјата 11 години во изолација.

А видоа грѓаните што значи изолација, заробена држава, без напредок и без перспектива.

Христијан Мицкоски се уште има можност да реши: дали ќе ја поддржи македонската иднина во ЕУ или ќе остане во заложништво на Левица.

Веќе следната недела ќе знаеме, дали Мицкоски ќе биде дел од блокот на ЕУ или остаува во анти европскиот блок со Левица.

Последни вести