Ковачевски: Сега е моментот да се обединиме и заедно да донесеме одлука за европска иднина

Претседателот на СДСМ во интервју во емисијата „360 степени“ на телевизија Алсат посочи дека со приклучување на ВМРО-ДПМНЕ во процесот државата има единствена можност за обединување околу врвниот национален интерес.

„Сега е моментот да се обединиме, рамо до рамо, сите, да ја донесеме оваа одлука, заради иднината на сегашните и идните генерации. Оваа одлука е за граѓаните на државата, оваа одлука е за обичниот граѓанин на државата, за оној граѓанин кој што станува секое утро и оди на работа. Ова е за оние граѓани кои што работат во медицинските центри во државата, ова е за наставниците, ова е одлука за младите, ова е одлука за земјоделците, ова не е одлука за една мала група на луѓе кои што и со ЕУ и без ЕУ, живеат на висока нога, повисока и од некои земји членки на ЕУ. Ова е за граѓаните, за обичниот граѓанин кој што си ја сака својата држава, кој што си ја сака иднината на своите деца да им биде во ЕУ, ама во земја членка на ЕУ, Северна Македонија. А не децата да ни одат во туѓина да живеат во ЕУ, ама во туѓа држава, тоа го заслужуваат граѓаните. Тоа е одлука на највредниот и ова е одлука за највредниот граѓанин на државата, за оној кој што со труд, со пот, со мака, со работа, ја гради државата 32 години“ порача Ковачевски.