fbpx

Владата на СДСМ најде решение за Еврокомпозит, уште еден проблем наследен од партијата на Мицкоски

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

Владата на СДСМ најде решение за Еврокомпозит, уште еден проблем наследен од партијата на Мицкоски

Владата на СДСМ најде решение за Еурокомпозит од Прилеп, проблем наследен од партијата на Мицкоски, од антинародната ВМРО ДПМНЕ.

Криминалната ВМРО ДПМНЕ ги остави работниците и компанијата заглавени во децениски проблем кој резултираше со блокирана сметка и заостанати долгови.

Сега има конкретно решение со потенцијален инвеститор за продолжување со работа на оваа компанија.

Фабриката Еурокомпозит ќе може да продолжи со својата работа , а вработените да бидат платени за својот труд.

Денес Владата предводена од СДСМ покрај тоа што работи на носење на нови инвестиции и нови работни места , таа решава и деценски проблеми наследени од криминалната ВМРО ДПМНЕ.

Тоа е разликата, ВМРО ДПМНЕ создаде и остви проблеми, СДСМ наоаѓа решенија.

Скопје, 30.03.2019

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТ
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Последни вести