fbpx

Глас за европска иднина е глас за нови перспективи за младите

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Сите пратеници во Собранието имаат обврска пред идните генерации да ја обезбедат европската перспектива на државата со усвојување на уставните измени.

Младите сакаат сигурна иднина во европска држава, бидејќи со членство во ЕУ добиваат огромен број можности – подобро образование, фер шанса, пристап до финансии и фондови, можности за добро платени работи места, подобар животен стандард, подобри услуги…

Секоја надеж за подобар животен стандард, подобро владеење на правото, зависи од пристапувањето во ЕУ.

За младите ЕУ не е само економска унија, таа е, исто така, заедница на заеднички вредности, социјална правда, солидарност и почитување на различностите.

Пред граѓаните и пред државата е историска шанса која мора да се искористи во името на идните генерации.

Не смеат да се дозволат нова изолација, нови бранови иселувања на младите, нови барања за странски пасоши.

Гласот за европска иднина во македонското Собрание, е глас за нови перспективи на младите.

Последни вести