fbpx

Одговорност за случајот Онкологија ќе има за сите инволвирани

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

За сите инволвирани во случајот на клиниката за онкологија, во целиот период наназад ќе има одговорност, никој нема да биде заштитен и никој нема да биде поштеден, независно од политичката или етничка припадност.

Институциите работат со цел расчистување на овој грозен случај и одговорност за сите вмешани.

МВР и обвинителството преземаат истражни дејствија, коишто се спроведуваат на најпрофесионален начин за да ги идентификуваат лицата што се огрешиле пред законот и пред етичките и моралните принципи.

После 20 години, гласини, за прв пат МВР и Обвинителството влегоа на онкологија и направија акција за прибирање на обемен доказен материјал во врска со јавно изнесени обвиненија и сомнежи од страна на граѓани, медиуми, пациенти.

Потребна е професионална и брза истрага за целосно расчистување на случајот и откривање на сите одговорни, во целиот временски период, години наназад.

Политизација и злоупотреба на случајот за ситни дневни политички поени е недозволива.

Последни вести