fbpx

Уставните измени се за продолжување на европскиот пат, сите лаги на опозицијата се потопени

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Уставните измени се за продолжување на европскиот пат и ќе ја обезбедат европската иднина на државата и на граѓаните.

Важноста на историскиот момент пред којшто се наоѓа земјата е од пресудно значење и потребно е да направи исчекор во евроинтеграцискиот процес.

Вратите на ЕУ се отворени, поддршката од стратешките партнери е силна и јасна.

ДПМНЕ нема аргументи за блокадата на донесувањето на уставните измени, сите лаги, до една им потонаа.

Прво ширеа страв и паника за асимилација и бугаризација и македонски јазик како бугарски дијалект. Не само што нема никаква асимилација ниту бугаризација туку имаме заштитен македонски јазик и идентитет.

Во вода им падна и реториката за бугарски диктат, преговорите не се водат со Бугарија, туку со Европската унија. Преговарачката рамка е усвоена од сите земји членки на ЕУ, а уште една лага на ДПМНЕ е дека за неа може повторно да се преговара.

Уставните измени се за доброто на граѓаните, за продолжување на европскиот пат, за државата да стане членка на ЕУ до 2030 година.

Последни вести