fbpx

Поминаа 2 години, градоначалниците на ДПМНЕ не направија ништо

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Поминаа две години од мандатот на локалната власт на ДПМНЕ, во кои целата јавност се увери во нивната неспособност.

Над 40 градоначалници од ДПМНЕ досега не реализираа ниту еден важен, капитален проект за општините и граѓаните.

Дури ги прекинуваа наследените проекти од претходните градоначалници од СДСМ, а ако не ги прекинаа, ги претставуваат како свои.

Наместо проекти и развој тие немаат проблем да ги задолжуваат општините и да удираат по џебот на граѓаните.

Во изминатите две години ги задолжуваа граѓаните со издавање општински обврзници, ги покачуваа цените на комунланите услуги, водата, паркингот, си вдомуваа партиски кадри.

Со ДПМНЕ општините две години назадуваат наместо да напредуваат.

Градоначалниците од ДПМНЕ се најголемото разочарување за граѓаните.

Последни вести