fbpx

Обезбедувањето на Мицкоски тепа полицајци, а пратениците на ДПМНЕ блокираат закони за вработените во МВР

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Додека надвор од Собранието обезбедувањето на Мицкоски тепа полицајци, внатре, пратениците на ДПМНЕ блокираат закони со кои се овозможува решавање на станбените прашања за вработните во МВР и безбедносните служби.

ДПМНЕ го блокира Законот за продажба на станови во државна сопственост доделени на користење на вработените во Министерството за внатрешни работи и безбедносните служби.

Иако овој закон е пуштен во собраниска процедура уште на 06.07.2021 година, блокиран е во Комисијата за финансирање и буџет, од страна на претседателот на комисијата од ДПМНЕ Бојан Стојановски.

Со овој закон се дава можност државните станови доделени на користење на лица кои се вработени во МВР и безбедносно-разузнавачките служби, како и на лица кои стекнале право на пензија во МВР, да ги откупат и трајно да го решат своето станбено прашање.

ДПМНЕ во македонското Собрание со активна блокада работи против интересот на граѓаните и против интересите на вработените во МВР.

Последни вести