fbpx

Антидржавното раководство на ВМРО-ДПМНЕ не може да го одбрани криминалот на Груевски, никој не е над законите, правда мора да има

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Антизападното раководство на ВМРО-ДПМНЕ и пионот Христијан Мицкоски секојдневно потврдуваат дека се против правдата, против правната држава и владеење на правото.

Јавноста ги дозна шемите за хидроцентралите што Мицкоски ги правел со неговиот ментор Груевски и затоа, Мицкоски и антизападното раководство ВМРО-ДПМНЕ се посветени единствено на одбрана на криминалите на Груевски.

Притисоците и мешањето во нивната работа заврши со замнувањето на ВМРО-ДПМНЕ во опозиција. Судовите денеска се независни институции кои постапуваат и работат по закон.

Македонија е правна држава. Секој оној за кој низ судска постапка се докажало дека ги прекршил законите мора да понесе одговороност.

Правда мора да има. Никој не е над правдата и законите.

Скопје, 11.11.2018
ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Последни вести