fbpx

Партизираната Комисија под контрола на антизападното ВМРО-ДПМНЕ ја злоупотреби позицијата и се стави во одбрана на Груевски

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

Партизираната Комисија за заштита од дискриминација, под контрола на антизападното ВМРО-ДПМНЕ, ја злоупотреби позицијата и целосно се стави во одбрана на криминалот на Никола Груевски.

Идентично како и линијата на делување на антизападниот пион Христијан Мицкоски, наместо да одлучува и постапува во интерес на граѓаните, оваа партизирана Комисија настапи како партиска испостава на антизападното ВМРО-ДПМНЕ.

Лица блиски до антизападното раководство на ВМРО-ДПМНЕ и нивниот ментор, Никола Груевски, меѓу кои и поранешниот пратеник од оваа партија, Александар Спасеновски, но и Александар Даштевски и Тони Науноски се посветија во одбрана на осудениот Никола Груевски.

Јавноста знае дека сите членови на оваа Комисија беа избрани во јануари 2016 година, без присуство на тогашната опозиција.

На Христијан Мицкоски пионот на Груевски и на антинародното раководство на ВМРО-ДПМНЕ мора да им стане јасно дека не можат да го одбранат криминалот на нивниот ментор Груевски.

Македонија е правна држава и одговорност за секој што постапил незаконски ќе има.

Ова е уште потврда дека е неопходна итна реформа на Комисијата за заштита од дискриминација, која треба да прерасне во независно, стручно тело, со зголемени надлежности, составено исклучиво од лица кои се посветени на заштитата на човековите права.

 

Скопје, 07.11.2018

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

Последни вести