fbpx

Европската иднина на младите е во нивни раце

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска беше во посета на Кавадарци каде што имаше средби со граѓани и средба со градоначалникот Митко Јанчев.

Тој исто така присуствуваше на прием кај Градоначалникот и на карневалското дефиле по повод Тиквешки гроздобер.

Димитров исто така даде изјава за локалниот медиум КТВ.

Тој рече дека после историската посета на германската канцеларка Ангела Меркел и тоа на Денот на независноста на Република Македонија, пораката е јасна – имаме целосна поддршка за успешен референдум кој ќе ни ги отвори вратите кон НАТО и ЕУ.

Исто така тој нагласи дека предизвиците на локално ниво се видливи, но овој референдум е историска одговорност за сите политичари и не е за една или друга партија, туку за нашата целокупна иднина.

Конечно, членството во НАТО и ЕУ директно ќе придонесе за решавање на предизвиците кои ги имаат граѓаните.

Министерот Никола Димитров јавно и низ директни разговори, особено им се обрати на младите во Кавадарци со порака дека ова е историска можност која мора да се искористи и дека се работи пред се’ за нивната иднина и дека клучот за подобар живот е во нивни раце.

 

Последни вести