fbpx

ВМРО-ДПМНЕ да се заложи за иднината на Македонија, а не за амнестија на криминалот

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Шпекулациите околу средбата на четирите најголеми парламентарни партии што ги пласира ВМРО-ДПМНЕ во одредени медиуми, не помагаат на започнатиот процес на изнаоѓање консензус.

Уште еднаш ја повикуваме ВМРО-ДПМНЕ да покаже одговорност, да ги надмине поразените политики и рамо до рамо со останатите политички партии да ја поддржи македонската иднина во ЕУ и НАТО.

Во интерес на граѓаните и државата, ВМРО-ДПМНЕ треба да се заложи за иднината на Македонија, а не за амнестија на криминалите напревени од врвот на нивната партија.

 

Скопје, 21.07.2018

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

Последни вести