fbpx

На Македонија и треба единство за членство во ЕУ а не за мораториум

Facebook
Twitter
LinkedIn

На Македонија ѝ е потребно национално единство за интеграција во ЕУ, а не за за мораториум.

ДПМНЕ и Мицкоски зборуваат за единство, за мораториуми, но се повеќе луѓе сфаќаат дека единствен мораториум во главата на Мицкоски е мораториумот за интеграција на државата во ЕУ.

Како што го блокираше изминативе две години, Мицкоски е спремен да го одложува членството во ЕУ уште 11 години, исто како што правеше неговиот ментор Груевски.

Членството во ЕУ е вистинскиот пат за промени, за државата да напредува и тоа е одлуката што граѓаните треба да ја донесат на овие избори.

Едната опција се Мицкоски, Силјановска и ДПМНЕ со мораториум за ЕУ, а другата опција се СДСМ и Стево Пендаровски, кои нема да се откажат од европската иднина.

Последни вести