fbpx

По 11 години порази, Македонија реди историски успеси, граѓаните нема да дозволат деструктивни сили да ја закочат македонската иднина

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

После 11 години изолација, поделби, деструкција и назадување заради криминалното владеење на ВМРО-ДПМНЕ, после 11 години порази на внатрешен и надворешен план, Македонија денес конечно реди уисториски успеси и победи.

И покрај деструктивното и антидржавно однесување на ВМРО-ДПМНЕ, Македонија одлучно оди напред по нејзиниот пат кон ЕУ и НАТО, пат што е точно определен.

Македонија добива покана за полноправно членство во НАТО на следниот самит на Алијансата, а веќе доби и датум за преговори со Европската унија. Тоа е остварување на стратешките интереси на Македонија и нејзините граѓани.

Единствено ВМРО-ДПМНЕ не може да го прифати успехот на Македонија што е препознаен, признаен и вреднуван од целата јавност и целиот демократски свет.
Му се допаѓало тоа на ВМРО-ДПМНЕ или не, времето на изолација, конфликти и поделби заврши. СДСМ, граѓаните и институциите нема да дозволат деструктивните сили да ја закочат македонската иднина. Македонија тргна напред и враќање назад нема.

Ако ВМРО-ДПМНЕ навистина се за членство во ЕУ и НАТО тогаш ќе дадат поддршка на Договорот којшто го обезбедува идентитетот и ги остварува националните и државни интереси. Во спротивно, нивните декларативни заложби се само празни флоскули преку кои ја лажат јавноста.

 

Скопје, 01.07.2018

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

Последни вести