Ковачевски: Овие избори се глас ЗА или ПРОТИВ нашата европска иднина

Овие избори се глас ЗА или ПРОТИВ нашата европска иднина, порача претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевски, од предизборниот митинг на СДСМ и Коалицијата за европска иднина во Студеничани.

Ковачевски нагласи дека секоја блокада на европскиот пат е враќање назад на целата држава, назад во 2001 година или којзнае каде.

„СДСМ отсекогаш била партија која покажувала лидерство и одговорност. И само СДСМ може да го предводи обединувањето на граѓаните и на државата зад една заедничка идеја. Зад идејата за европска иднина. Само СДСМ ја има таа моќ да може да ги поврзе сите луѓе во државата, и само СДСМ го има клучот за подобра, безбедна и одговорна иднина“, истакна Ковачевски.

Претседателот Ковачевски нагласи дека на овие избори се одлучува помеѓу „надеж“ и „безнадежност“.

„Одлучуваме помеѓу „заглавување во минатото“ со ВМРО-ДПМНЕ и „неоткажување од иднината“ со СДСМ! ДПМНЕ како што видовме, нуди етнички тензии и изолација, а СДСМ нуди пат кон ЕУ. И ве уверувам, од тој пат, нема да се откажеме!“, порача претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевски, од предизборниот митинг на СДСМ и Коалицијата за европска иднина во Студеничани.