fbpx

Граѓаните масовно да излезат на изборите на 8 ми мај, се одлучува за иднината

Facebook
Twitter
LinkedIn

СДСМ ги повикува граѓаните масовно да излезат на изборите на 8 ми мај и да гласаат за Стево Пендаровски за претседател и за пратеничките листи на СДСМ и Коалицијата за европска иднина.

На 8 мај се одлучува за иднината.

Во овој клучен момент државата се наоѓа на крстопат.

На една страна е враќање назад кон изолација, конфликти, меѓуетничка нетрпеливост и внатрешни поделби со ДПМНЕ.

А на другата, продолжување напред, кон прогресот и просперитетот на Македонија во ЕУ, со СДСМ и Коалицијата за европска иднина.

На 8 мај постои само една социјалдемократска опција, само една лева прогресивна опција која се вика СДСМ.

Граѓаните со моќта на својот глас можат да кажат стоп за враќањето во кошмарното минато на поделби и тензии и да испратат јасна и гласна порака на сите ретроградни сили дека во Македонија живеат прогресивни луѓе, кои сонуваат за подобрам европска иднина за себе и своите деца.

Последни вести