fbpx

ВМРО-ДПМНЕ очајно шири лажни вести, успешните економски политики на Владата предводена од СДСМ финаниски ја стабилизираат државата

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

ВМРО-ДПМНЕ партијата што 11 години ги задолжуваше граѓаните за да се остваруваат криминалните интереси на Никола Груевски и неговите соработници, денес очајнички се обидува да шири лажни вести за црни економски сценарија.

Со одговорното и успешно управување со финансите, Владата предводена од СДСМ ја стабилизира економијата, а со финансирањето на буџетскиот дефицит преку најповолни услови, навремено и евтино ќе се сервисираат долговите направени од децениското некотролирано, нетранспарентно и расипничко задолжување за криминално богатење на Груевски и ВМРО-ДПМНЕ.

Сите категории на граѓани ги чувствуваат придобивките од успешното економско работење на Владата предводена од СДСМ, кое ги намалува непродуктивните трошоци, ги сервисира долговите и насочува повеќе пари кон граѓаните, а потврда за тоа е и новиот предлог Буџет за 2018 година кој што обезбедува финансиска и економска стабилизација на државата, услови за раздвижување на економијата и повисоки плати во образованието, здравството, безбедноста и детската заштита.

Скопје, 17.11.2017

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Последни вести