fbpx

Власта во заминување ги стави во опасност граѓаните на минус 20 да останат без струја!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Во интерес на навремено информирање, бараме Владата во заминување веднаш да им соопшти на граѓаните дали ги остави без струја!

Дали има сериозен ризик домакинствата да останат без струја, затоа што е драстично намалено домашното производство на струја?

Според нашите информации, ситуацијата е сериозна.

Македонија е речиси без струја. Постојано не работат некои од блоковите на РЕК Битола.

Енергетскиот комбинат е во ваква состојба и покрај наводните поправки што досега ги чинат граѓаните неколку стотици милиони евра.

Многу граѓани поради несериозните политики на досегашната власт, го откажаа парното и се греат на струја.

Важно е луѓето да знаат дали се оставени без струја на големиот студ што ја зафати Македонија.

Според нашите информации Владата во заминување, за да го покрие скандалот, бара интеревентен увоз на струја од странство.

Ако е така, колку ќе ги чини граѓаните интервентниот увоз на струја и дали е тоа решение?

Бараме Владата во заминување веднаш да ги даде овие одговори на граѓаните.

Укажуваме дека несериозната власт во заминување не смее да прави штета на граѓаните на Република Македонија.

Скопје, 08.01.2017

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

Последни вести