fbpx

Светска банка кажа: Намалени се приватните инвестиции, Македонија загрижувачки е задолжена

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Светска банка во својот последен Извештај изрази загриженост за темпото со коешто се задолжува Р.Македонија.

Светска банка констатираше дека јавниот долг достигнал 50% од БДП!

Според истиот извештај на Светска банка намалени се приватните инвестиции во Македонија!

Тоа значи дека е намалена инвестициската активност на домашните претпријатија во нашата земја.

Оваа власт на Никола Груевски затвори 10.000 домашни фирми.

Секоја трета фирма е со блокирана сметка.

Никола Груевски им натовари на граѓаните на Р.Македонија долг од 5 милијарди евра.

Затоа што ја уништи егзистенцијата на граѓаните и економијата на државата Груевски со соработниците не смее да ја води државата!

На 11 декември граѓаните ќе изберат живот во Македонија!

Скопје, 26.10.2016
ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

Последни вести